Hvad bruger danske lottovindere deres gevinst på?

iStock_000014644927_ExtraSmallVi kender det alle sammen. Den lange liste af fantastiske projekter og drømme vi vil realisere, når vi vinder i lotto. For nogle er listen helt klar, for andre er den mere løst sammenfattet og indeholder måske et par punkter eller tre.

Men hvad sker der rent faktisk, når danskere vinder i lotto? Ja, først og fremmest har de meget svært ved at tro på, at det kan være sandt. Dernæst opstår der en masse tanker om, hvad den store gevinst nu skal bruges på, og om det nu er det rette valg.

Mange har brug for at fortælle om, hvordan de vandt

Danske spils millionærrådgivning rykker ud til nyslåede lottomillionærer der ønsker deres rådgivning og hjælper dem med at lægge en fornuftig og gennemtænkt plan for, hvordan den nye formue skal anvendes og forvaltes. Mange gange er vinderne meget begejstrede og ivrige efter at fortælle om, hvordan det hele foregik, og hvordan de formåede at vælge de rigtige lottotal.

Der er spillere der er nødt til at ringe til familiemedlemmer, for at få dem til at dobbelttjekke lottokuponen og de lykkebringende lotto vindertal for nu at være helt sikker på, at den er god nok!

Det er især vindere af lottotrækningen lørdag aften der har det svært med at håndtere deres nye gevinst. De kan nemlig slet ikke komme i kontakt med hverken Danske Spil eller deres bank før mandag morgen. Og det kan man ikke fortænke dem i – det er nok ikke nogen helt let sag at slæbe rundt på en lottokupon til en værdi af adskillige millioner lottokroner!

Først rejse, så investere

De fleste vindere har naturligvis gjort en form for tanker om, hvad en eventuel gevinst skal bruges på, før de vinder. Men når først de mange lottomillioner står på kontoen, har vinderne en tendens til at blive lidt mere forsigtige, før de begynder at bruge dem.

En afgørende faktor for, hvad folk bruger deres lottogevinst på, er deres alder og økonomiske situation. Mange vælger at rejse med hele familien, købe en ny bil og udskifte køkken og bad i første omgang. Nogle gange kan en lottogevinst endda betyde, at en familie i økonomiske vanskeligheder, alligevel ikke behøver at sælge huset.

De penge, der er tilbage efter vinderen har foretaget sine første investeringer i rejser, bilkøb og diverse husrenoveringer, bliver ofte investeret, og her er der fire typiske investeringstyper der går igen:

  1. Investering i hus eller lejlighed
  2. Obligationer
  3. Aktier
  4. indeståender i banken

Hvis vinderne er lidt ældre, vælger de typisk at investere i obligationer og bruge deres renter til at gøre hverdagen lidt lettere, mens yngre vindere foretrækker aktier med en mere langsigtet investering.

Er du blevet fristet til at prøve lykken? Du kan selv spille med i lotto lige her!