EuroMillions og EuroJackpot – giganternes kamp!

iStock_000014502689_ExtraSmallVi er kun to måneder inde i det nye år og kan allerede konstatere, at 2014 indtil videre ser ud til at blive et godt år for de to store fælleseuropæiske lotterier!

Hvem er størst?

EuroMillions har allerede uddelt fem jackpots siden Nytår, hvoraf den seneste, på over € 42 millioner, blev udbetalt fredag den 28. februar! EuroMillions er altid under pres fra EuroJackpot, som er Europas andet store fælleseuropæiske lotto. De to lotterier ligger i konstant kamp om retten til at kalde sig ”Europas største lotto”, og som regel er det altså EuroMillions der er indehaver af denne titel. Men EuroJackpot har i denne uge vippet EuroMillions af pinden med en jackpot der har sneget sig op på € 29 millioner, hvilket svarer til intet mindre end 177 millioner danske kroner!

Årets største jackpotter

Den største europæiske lottogevinst til dato i 2014 blev vundet bare en uge inde i det nye år, da to umådelig heldige spillere kunne dele EuroMillions jackpot på € 130.277.770, og bare tre dage senere, nemlig fredag den 10. januar blev 1. præmien i EuroJackpot endelig vundet. Den lød på 109.627.593 kroner eller næsten € 17.3 millioner! Det er den eneste jackpot i der er blevet vundet indtil videre i år i EuroJackpot som dog kan forsvare sig med, at der kun afholdes én ugentlig lottotrækning, nemlig hver fredag, hvorimod EuroMillions afholder ugentlige lottotrækninger både tirsdag og fredag.

De bedste odds i lotto

Men antallet af ugentlige lottotrækninger er ikke det eneste, man skal huske at tage med i betragtningen, når man ser på, hvilket lotto, det bedst kan betale sig at spille med i. Det er nemlig også yderst relevant at holde øje med det enkelte lottos odds og sammenligne dem med andre lotterier, man overvejer at spille med i, før man vælger sine lotto vindertal. For EuroMillions er oddsene for at vinde jackpotten noget højere end EuroJackpots odds. De er nemlig 1:116.531.800 mod EuroJackpot 1: 59.325.280. Det betyder nemlig, at sandsynligheden for at jackpotten bliver udtrukket oftere er en hel del højere for EuroJackpot, end den er for EuroMillions, og det er altså grunden til, at vi ser de enorme jackpotter hos EuroMillions en hel del oftere end hos EuroJackpot.

Du kan sikre dig din egen lottokupon til enten begge eller et af de to europæiske lottogiganter lige her.