EuroMillions vinderhistorier

EuroMillions er et nyere europæisk lotto som har eksisteret siden 2004, da den første lottotrækning fandt sted fredag den 13, af alle dage, i det nye EuroMillions-studie i Paris. Da Danmark ikke er blandt de ni EuroMillions-deltagerlande, har vi dog ikke nogen tilgængelig information om eventuelle danske lottovindere.

Hvad vi dog kan fortælle om EuroMillions lottoet er, at startjackpotten er på € 15 millioner, som i tilfælde af at den ikke vindes i forbindelse med en trækning, kan vokse til ufattelige €190 millioner som svarer til 1,4 milliard danske kroner!

Det var præcis, hvad der var sket den 14. juli 2011, da jackpotten i EuroMillions i forbindelse med den sidste trækning, inden jackpotten ville blive fordelt på de sekundære gevinster, blev vundet af et skotsk ægtepar der formåede at matche alle fem lotto vindertal og de to Lucky Stars.

EuroMillions lotto forgyldte skotter

Ægteparret, som valgte at stå frem og tale om deres enorme supergevinst, havde været gift i 30 år og havde to børn, da de ramte alle lottotallene og dermed jackpotten. Efter sejren gik der virkelig luksus i den, og både venner og familie blev forkælet med dyre gaver, inklusiv en Mercedes til næsten 800.000 kroner. Derefter gik de på husjagt og endte med en kasse til 7.5 millioner kroner. Deres gamle hus donerede de til deres nabo – en ung teenagemor.

Siden har parret fortsat i det generøse spor og doneret store summer til blandt andet politiske kampagner, unge sportstalenter og endda betalt en dyr operation af en spastisk lammet 3-årig pige der gjorde hende i stand til at gå selv. I 2013 besluttede de celebre lottovindere sig for oprette en velgørenhedsfond til fremme af livskvaliteten i Skotland. På denne måde håber de at være i stand til at hjælpe flere mennesker og samtidig sikre, at deres mange lottomillioner bruges fornuftigt.

EuroMillions Supertrækning

Hvis du ikke allerede synes, at lottogevinsterne i Europas største lotto EuroMillions er store nok, som de er, vil det nok glæde dig at høre, at det internationale mega-lotto tilbyder såkaldte supertrækninger 2-3 gange om året. I en såkaldt supertrækning garanterer EuroMillions, at der vil være minimum €100 millioner i jackpotten. Er der allerede et beløb i puljen, som er gået videre fra sidste trækning, vil EuroMillions ”nøjes” med at tilføje det nødvendige resterende beløb for at nå op på de € 100 millioner.

Hvis puljen i en supertrækning ikke vindes i første spillerunde, går den ganske enkelt videre til næste runde og fortsætter med det, indtil en heldig spiller formår at ramme alle de rigtige lotto vindertal. I forbindelse med den seneste EuroMillions Supertrækning den 7. marts 2014 gik puljen videre til tredje runde, hvor den blev vundet af en heldig britisk spiller. Jackpotten var nået op på hele €129 millioner, da den blev vundet!

Den første supertrækning fandt sted i februar 2007, og det samlede antal supertrækninger er nu oppe på 15!  Dermed er det samlede gevinstbeløb vundet i EuroMillions supertrækninger alene intet mindre end €1,49 milliarder!

Du kan spille med i EuroMillions lotto her!